de Haas ten Broecke
Mr Harm ten Broecke goed geregeld, gerust gevoel

Testamentcoach

 

Je hebt globale ideeën over jouw nalatenschap, maar weet het nog niet precies. Je weet in ieder geval wel dat je iets moet regelen met een testament. Maar wat laat je vastleggen in je testament? Waar moet je mee beginnen? En ten aanzien van jouw ideeën, wat zijn dan de mogelijkheden? Wat zijn de voor- en nadelen? Heb ik wel aan alles gedacht? Je begrijpt het waarschijnlijk al, als je in deze situatie naar de notaris gaat om je testament te regelen ga je vooral met vragen naar huis, in plaats van met een testament.

Dit is het moment om eerst een coaching gesprek te hebben. In een coaching gesprek worden jouw ideeën besproken. Niet in een juridische taal, maar in 'gewone mensen' Nederlands. Er wordt met jou besproken op welke wijze jouw ideeën geregeld kunnen worden. Als er meerdere oplossingen mogelijk zijn zal per oplossing worden besproken wat de voor- en nadelen van iedere oplossing zijn. Zo kan je komen tot een goede regeling van jouw ideeën over jouw nalatenschap. Van de uitkomst ontvang je een beknopte samenvatting. Daarmee kan je goed voorbereid naar de notaris gaan. Na het gesprek met de notaris ontvang je van de notaris eerst een voorbeeldtekst (de conceptakte) van het op te stellen testament. Die conceptakte kan je in een tweede coaching gesprek laten controleren, zodat je zeker weet dat in de definitieve tekst jouw ideeën worden geregeld op de manier zoals jij dat wilt. Daarna kan het testament definitief gemaakt worden en heb je de zekerheid dat in jouw testament staat beschreven wat jij wilde regelen. Goed geregeld, gerust gevoel.

 

 

Wil je een testament coaching? Via deze website kunnen jullie online een afspraak inplannen. 

 

 

"Het gaat er niet om of je verstand hebt van erfrecht. Het gaat er om dat je er achter komt hoe jouw ideeën het beste geregeld kunnen worden."